Localizare şi informaţii utile

Ediţia a II-a a conferinţei eLiberatica va avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 30-31 mai 2008, la World Trade Plaza, din incinta World Trade Center, Bucureşti.

Locul de desfăşurare

World Trade Center Bucureşti reprezintă unul dintre cele mai mari şi importante centre de afaceri deschise în România, fiind premiat ca "Centru al Excelenţei" de către comitetul Asociaţiei Internaţionale World Trade Center din New York.

Situat la aproximativ 10 minute de centrul capitalei, complexul oferă o multitudine de facilităţi şi servicii pentru afaceri: sedii de firma, restaurante, un hotel de 4 stele (Sofitel), săli pentru evenimente, bănci, magazine şi multe altele.
Spaţiul unde se va desfăşura conferinţa - World Trade Plaza - reprezintă o locaţie perfectă pentru un eveniment de asemenea anvergură; are o suprafaţă de 800 mp, fiind înconjurat de o mică galerie de magazine, bănci şi un restaurant.

În cadrul hotelului Sofitel se află 7 săli de conferinţe, de diferite dimensiuni, întâmpinând diversele nevoi de business ale clienţilor. Hotelul este dotat cu 203 camere ( single / double şi apartamente prezidenţiale), 2 restaurante, 2 cafenele şi un bar.

Localizare

Adresa

World Trade Center Bucureşti | Bd. Expoziţiei Nr.1, Bucureşti
Tel: (021) 202.44.50/ (021) 202.44.33 | Fax: (021) 319.11.00 / (021) 202.43.11
Mail: wtcb@wtcb.ro | Sit: http://www.wtcb.ro

Ţinuta

Organizatorii nu impun reguli speciale cu privire la ţinută dar sugerează o ţinută decentă. Pentru cocktail-uri şi alte evenimente speciale cum ar fi "Networking and Freedom Party" ne aşteptăm de asemenea, ca participanţii să adopte o ţinută vestimentară corespunzătoare.

Securitatea

Nivelul de securitate va fi menţinut ridicat pe parcursul întregii conferinţe. Prezentarea unui act de identitate cu poză (buletin sau paşaport) este obligatorie în momentul înregistrării. Vă rugăm ca pe parcursul întregului eveniment să aveţi asupra dumneavoastră insigna pe care o veţi primi în momentul înregistrării.

Despre Bucureşti

Oraşul Bucureşti se află situat în S-SE României, pe râurile Dâmboviţa şi Colentina. Aflat la poarta Orientului, oraşul a devenit capitala Valahiei în anul 1698 şi s-a dezvoltat în perioada de pace din secolul al 18-lea. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă, stilul de viaţă boem şi amestecul de influenţe occidentale şi orientale i-au adus porecla de "Micul Paris".

Astăzi, cu o suprafaţă de peste 228 km2 şi mai mult de 2 milioane de locuitori, capitala Bucureşti este centrul politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educaţionale, ştiinţific şi cultural românesc.

Viata de zi cu zi şi de noapte cu noapte

Dar poate ca cea mai bună idee despre acest oraş viu, colorat şi plin de viaţă, o veţi avea după ce veţi parcurge imaginile şi comentariile de mai jos.

Nu am rugat un fotograf profesionist pentru a face fotografii şi nici un expert media pentru a elabora articole interesante. În schimb, am căutat în cadrul comunităţilor online, în special flikr.com, opinii ale unor oameni simpli şi obişnuiţi, unii dintre ei în ţara, alţii oaspeţi din afară. Am considerat că imaginile şi notele lor prezintă cu adevărat spiritul şi culoarea locului unde se va desfăşura eLiberatica 2008.


"România este ţara cea mai surprinzătoare pe care am văzut-o vreodată. Trăiesc aici [Bucureşti] de trei ani şi încă mă uimeşte zi de zi.
Dacă vii dintr-un oraş vest-european sau nord-american, nu există loc de vizitat mai bun decât România în cazul în care vrei să găseşti contrast, diversitate şi o atmosferă nemaivăzută şi neaşteptată.
Când fac poze în România, încerc să surprind atmosfera tipică a oraşelor româneşti, aşa cum o percep eu: culori (nu cunosc oraşe cu mai multe culori la un loc, adunate fără nici un înţeles) şi contraste (fie la oameni, la arhitectură, la standarde de viaţă...). [...]
Punctul meu de vedere s-ar putea să fie subiectiv, pentru că mă concentrez pe lucruri pe care nu le-am mai văzut până acum, lucruri care sunt diferite faţă de cele din ţara mea de origine [Franţa]. Oricum, poţi găsi foarte multe lucruri occidentale, europene în România, nu însă şi în pozele mele. [...]
Hei, şi sunt şi multe clădiri moderne [...], mulţi oameni de afaceri în costume negre şi care nu zâmbesc niciodată (ca peste tot în lume), multe supermarket-uri precum Carrefour sau Cora, în care găseşti aceeaşi Coca Cola pe care o poţi cumpăra şi acasă, multe restaurante MacDonald’s care vând aceiaşi Big Mac care te îngraşă la fel ca şi cei din Franţa [...] dar, sincer, mă îndoiesc că asta v-ar interesa să vedeţi într-un album foto despre România."

Jean-François Schmit
(via flickr.com)

Informaţii utile pentru oaspeţii străini

Viza de intrare: Membră a Uniunii Europene începând cu 1 Ianuarie 2007, România nu percepe vize de intrare pentru vizitatorii din ţările UE şi pentru cei din America de Nord (SUA şi Canada). Pentru mai multe informaţii, vă invităm să verificaţi situl ambasadei dvs în România şi/sau următoarele linkuri:

  • Lista statelor ai căror cetăţeni pot călători în România fără viză - document PDF (document alfat pe situl oficial MAE)
  • Ministerul Afacerilor Externe Român - informaţii despre vize

Moneda de schimb: Leul (RON) ("lei" la plural) reprezintă moneda naţională.
În următorii ani este preconizată trecerea la Euro, odată cu integrarea completa în UE.

  • Rata de schimb poate fi verificată direct pe situl Băncii Naţionale a României - www.bnro.ro

Valute, cărţi de credit: Cele mai folosite valute sunt Euro şi dolarul american. Există nenumărate case de schimb valutar în Bucureşti, cât şi ATM-uri ce pot fi folosite fără probleme în cazul în care deţineţi cărţi de credit. Cele mai utilizate sunt Visa, MasterCard şi American Express, fiind acceptate în majoritatea hotelurilor, companii de rent-a-car şi restaurante. Vă sfătuim totuşi să verificaţi în prealabil.

Servicii de telecomunicaţii şi legătura Internet: atât serviciile de comunicaţii mobile şi fixe cât şi conexiunile la Internet sunt bine dezvoltate în ţară; folosirea telefoanelor mobile este foarte răspândită iar majoritatea hotelurilor cât şi alte locuri publice oferă legătură la Internet.

Transportul în Bucureşti: în ultimii ani s-au făcut progrese şi îmbunătăţiri ale structurii stradale şi de circulaţie a oraşului. În Bucureşti, există o reţea de metrou subterană bine dezvoltată, la standarde moderne. Totuşi transportul la suprafaţă lasă de dorit de aceea sfătuim oaspeţii (în special cei din afara ţării), în cazul în care doresc să se deplaseze în interiorul oraşului, să folosească metroul sau serviciile de taximetrie.

Alte informaţii

Atarea vremii: Bucureştiul oferă o climă temperat-continentală, cu uşoare nuanţe excesive şi cu unele diferenţieri ale temperaturii aerului cauzate de încălzirea suplimentară a reţelei stradale. În lunile iunie-august temperatura depăşeşte 25-30 grade Celsius, iar în timpul iernii scade până la minim -10 grade Celsius.

Posibilităţi de cazare în Bucureşti: Pentru a putea oferi un preţ mai redus biletelor conferinţei, spre deosebire de anul trecut, cazarea nu va fi inclusă, rămânând la latitudinea participanţilor unde vor decide să se cazeze pe perioada de desfăşurare a evenimentului.
Mai jos veţi putea găsi o lista de linkuri utile ce vă pot ajuta în găsirea unei locaţii potrivite:

Lucruri interesante în zonă şi alte informaţii: Sunt pur şi simplu mult prea multe locuri şi lucruri interesante de văzut şi încercat în Bucureşti pentru a putea fi incluse într-o listă aici; de aceea recomandăm următoarele situri pentru a putea localiza obietivele de interes pentru dumneavoastră.

Imagini panoramice din Bucureşti şi împrejurimi:

Link-uri utile despre România:

Pentru orice fel de întrebări legate de locul de desfăşurare al conferinţei, vă rugăm să trimiteţi un email la adresa pr@eliberatica.ro.

Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat la realizarea acestei pagini dându-ne dreptul să folosim minunatele lor imagini (după numărul de imagini folosite, în ordinea de mai jos):

Jean-François Schmit, Kathy Kavalec, Marian Teodorescu, Simon Laird, Adrian Zanfir, Andrei Zdetovetchi, Andrés Sanchez, Leo Koolhoven, Mihai Verdeş, Alexandra Iancu, Octavian Rizea, George Agafiţei, Viorel Mocanu, Iulia Lefter, Adrian Durlea, Alex and Karoly Czifra.

Sponsors

Community Sponsors

Media Partners

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.    Creative Commons License